Saifudin

Author's details

Date registered: July 4, 2010

Latest posts

  1. Husna & iziehar shah @ Kampung Kuala Pangsun, Hulu Langat — October 7, 2018
  2. Nabilah & Shazmeer @ Bandar Putra Segamat — October 4, 2018
  3. Zamzarina & Puyeng @ Kampung Gadong, Kota, Rembau — February 26, 2018
  4. Azie & Eddi @ Palong 8, Negeri Sembilan — February 22, 2018
  5. Dayang Haslinda & Muhammad Hilmi @ Sungai Ramal Luar — September 25, 2017

Most commented posts

  1. Norazah Yusuf & Jafni — 5 comments
  2. Alam ungu — 4 comments
  3. Nurul Jannah@Universiti Malaya — 3 comments
  4. Hasil kerja Saifudin Photography di media cetak — 3 comments
  5. Projek terkini: Portfolio — 2 comments

Author's posts listings

Oct 07

Husna & iziehar shah @ Kampung Kuala Pangsun, Hulu Langat

Bismillahirrahmanirrahim Pada post kali ini kami nak update tentang satu job shoot & burn yang kami kendalikan pada 16 September 2018 yang lalu iaitu majlis akad nikah dan persanding Husna dan Iziehar shah yang telah berlangsung di Kampung Kuala Pangsun Hulu Langat.

Oct 04

Nabilah & Shazmeer @ Bandar Putra Segamat

Hari ni kami sempatkan juga update blog ini dengan satu job kami baru-baru ini. Ada saja job lain tapi kami tak punya masa nak update. Customer kami Nabilah @ Bella ni bersama ibunya menegur saya ketika saya sedang cover satu job di Bandar Putra awal tahun ini. Tak lama selepas tu beliau pun confirm hire …

Continue reading »

Feb 26

Zamzarina & Puyeng @ Kampung Gadong, Kota, Rembau

Ini Job kami pada bulan September 2017. Baru sempat nak update hari ini. Alhamdulillah majlis Zamzarina ni ada kenangan yang akan saya ingat sampai bila-bila. Kami sudah biasa membuat wedding photoshoot di Negeri Sembilan tetapi majlis Zamzarina ini unik kerana masyarakat di sini masih lagi mengamalkan adat-adat lama mereka. Kebanyakan customer kami sebelum ini agak …

Continue reading »

Feb 22

Azie & Eddi @ Palong 8, Negeri Sembilan

Assalamualaikum kepada semua pembaca dan yang melayari blog ini. Ini adalah job kami pada bulan Ogos 2017 yang lalu. Sudah lama tapi baru hari ni berkesempatan untuk update story dalam ni. Azie dan Eddi berkenalan di tempat kerja dan Eddi ni customer kami yang paling jauh lokasi pekerjaannya. Nak tau di mana? tu…kat liberia… kali …

Continue reading »

Sep 25

Dayang Haslinda & Muhammad Hilmi @ Sungai Ramal Luar

Dayang Haslinda ni keluarganya dari sabah. Muhammad Hilmi pula orang Kampung Pondoi Tampin, Negeri Sembilan. Ini adalah pengalaman kali pertama saya shoot gambar dengan suasana majlis dimeriahkan dengan orang-orang Sabah. Dengan live bandnya dengan DJ sabahnya dan lain-lain. Ini juga pengalaman pertama saya shoot pengantin yang pelaminnya bertemakan kayu palet. Majlis pernikahan telah dilangsungkan di …

Continue reading »

Older posts «