«

»

May 28

Mockup custom album dengan kemasan hot press

Ok, hari ni saya nak menulis sedikit tentang story board / custom album. Ramai yang memilih custom album dengan cover crystal diluarnya. Untuk album jenis ini biasanya kami akan design gambar depan dan belakang mengikut saiz yang dikehendaki dan kemudiannya kilang akan print dan tampalkan lapisal crystal diluar.Selain album jenis ini, ada juga beberapa jenis lain yang kami sediakan untuk memenuhi permintaan pelanggan. Antaranya mockup custom album atau custom album dengan wrap cover.

Gambar di atas merupakan contoh satu album dengan wrap cover yang disiapkan untuk pelanggan saya. Bila saya tengok banyak-banyak kali saya lebih suka album jenis ini berbanding album dengan crystal cover. Antara sebab kenapa saya suka jenis album ini adalah seperti berikut:

  1. Jauh lebih ringan daripada album crystal cover
  2. Lebih kemas. Kadang-kadang kilang tampal cover crystal dengan kurang kemas
  3. Tahan lasak- Tak takut kalau terhentak atau terjatuh. Kalau crystal memang takut nak bagi budak-budak pegang
  4. Ada bucu besi
  5. Sekarang ni ada jenis mockup yang di print atas leather. Harga pun murah sikit dari crystal
  6. Mudah nak kurier sebab ringan dan tak takut pecah.

2 comments

  1. DYLA ADNAN

    hye saya nk tanya ade buat tak kalau untuk size 8rw untuk 1 pages je…macam luar dan dalam je..tkde byk2 pages tue,,,pliss reply msg nie tq

  2. saifudin

    Salam. Saya dh respon melalui email ya. Sila semak.terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>